top of page

Devizaváltás és nemzetközi utalások

Részletes információ

Az elmúlt években világszerte megjelentek azok a technológiai vállalkozások, amelyek a pénz- és tőkepiacokon hoztak létre vagy váltottak ki termékeket.

 

Valódi forradalmat indítottak azzal, hogy gyorsabbá, olcsóbbá és sokszor biztonságosabbá tudták tenni a hagyományos banki szolgáltatásokat.

 

Az elmúlt évtizedek technológiai vívmányai – beleértve az adatfeldolgozást, az elektronikus folyamatok összekötését és mindenekelőtt az adatkezelés biztonságát-, olyan előnyt biztosítanak ezeknek a vállalatoknak, melyek kihasználásával tömegeket tudnak elhódítani a sokszor nehézkes és drágán működő bankoktól.

 

Ezek az úgynevezett „Fintech” vállalkozások felhasználják a legmodernebb technikákat és ezek segítségével jelentős megtakarítást jelentenek a hagyományos banki ügyfelek számára.

A FinAdin olyan nemzetközileg is elismert pénzforgalmi intézményeket ajánl partnereinek, akik a legmagasabb szinten nyújtanak szolgáltatásokat. Tulajdonosi- és vagyoni hátterük, valamint a felügyeleti státuszuk (National Bank of Belgium és mint határonátnyúló szolgáltatást végző intézmény, a Magyar Nemzeti Bank)garantálja, hogy az ügyfelek tranzakciói, számlaegyenlegeik a lehető legprudensebb, legbiztosabb feltételeket biztosítsák ügyfeleinek.

Ezeknél a fintech vállalatoknál nem csak a devizaváltás, hanem a nemzetközi utalások is jelentősen kisebb költséggel járnak.

A FinAdin segíti ügyfeleit, hogy számlát nyissanak a közösen kiválasztott pénzforgalmi intézménynél.

A FinAdin partnerei tehát KÖZVETLENÜL szerződnek a pénzforgalmi intézménnyel, devizaváltást és az utalásokat ezek a pénzforgalmi intézmények közvetlenül az ügyfelek részére végzik, a FinAdin mindössze a közvetítésben segít.

Az alábbi videó valós adatokkal bemutatja, mi a különbség a bankok által jegyzett és egy fintech vállalat által jegyzett árfolyam között. Példaként az OTP Bank, az Erste Bank, a K&H Bank árfolyamait hasonlítottuk össze az Ebury Partners árfolyamaival.

A bankok által, az interneten meghirdetett deviza eladási árfolyamokat vettük figyelembe; az egyedi árfolyamjegyzések természetesen eltérhetnek az interneten publikált árfolyamoktól.

Az összehasonlítás egyidőben, 2023 március 8-án történt.

bottom of page